Biserica îndeamnă românii să plătească taxele: „Noi, dacă n-am fi scutiţi, imediat le-am plăti!

Patriahul Daniel îndeamnă populaţia să-şi achite taxele pe care le datorează Guvernului, în caz contrar biserica fiind obligată să adauge taxele neplătite la contribuţia lunară datorată bisericii.

„Cei din Guvern fac atâtea pentru dumneavoastră. Am înţeles că în curând se vor inaugura şi nişte autostrăzi, deşi noi am spus că e stupid, esenţialul e să facem biserici. Considerăm că românii n-au nicio scuză şi să fie asiguraţi că evazioniştii vor arde în Focul Gheenei”, declară Patriarhul.

Acesta mai susţine că şi Biserica şi-ar plăti taxele, dacă nu ar fi scutită, iar preoţii ar fi primii la ghişeele ANAF ori de câte ori s-ar impune o nouă taxă, însă povara scutirii le-a fost impusă.

„Credeţi că dacă noi nu am fi scutiţi complet de taxe, nu ne-am duce imediat să le plătim? Păi eu numai din cele 3 engolpioane pe care le port permanent la gât aş putea plăti taxele unui cartier pe 10 ani. Sunt 8 kilograme de aur!”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Şeful Bisericii mai declară că e dispus să colaboreze cu ANAF pentru identificarea rău-platnicilor şi afurisirea acestora în biserici: „Nu excludem excomunicările, pentru că aceşti nesimţiţi fură bani de la stat şi implicit şi de la Biserică”, a încheiat Patriarhul.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
3 noiembrie 2013 04:11

Alte articole

Vezi mai mult