Biserica Ortodoxă vrea monopol şi pe calendarul de integrare în Schengen

Patriarhul Daniel susţine în cadrul unui comunicat că a primit cu îngrijorare intenţia Comisiei Europene de a publica un calendar al integrării României în Spaţiul Schengen, considerând că organismele europene şi-a depăşit atribuţiile.

„Biserica Ortodoxă este singura instituţie abilitată să publice calendare în România, fie ele şi de aderare la Schengen”, se arată în comunicatul BOR.

Reprezentanţii bisericii susţin că un calendar de aderare trebuie verificat foarte atent, pentru ca o eventuală dată de aderare să nu pice într-o zi de sărbătoare mare.

„Dacă, păcatele mele, se stabileşte să aderăm de Sf.Mare Muceniţă Parascheva? Este cruce cu roşu, ori aşa ceva ar fi complet inacceptabil”, declară Prefericitul Daniel.

Drept replică la declaraţiile reprezentanţilor Comisiei Europene, Biserica a scos deja primele calendare ortodoxe de integrare, care pot fi achiziţionate la mai toate bisericile din ţară.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
6 martie 2013 19:03

Alte articole

Vezi mai mult