BNR reintroduce în circulaţie surprizele Turbo, cea mai stabilă monedă de schimb din istoria ţării

Într-un gest care i-a luat pe nepregătite pe analişti, banca centrală a decis revenirea la cea mai stabilă monedă de schimb din istoria României! Este vorba despre surpriza Turbo, o valută alternativă emisă de buticurile de la colţ, care a circulat intens în perioada anilor ‘90, asigurând practic revirimentul economiei naţionale după ieşirea din comunism.

“Ne-am fi prăbuşit iremediabil în anii ‘90”, declară Mugur Isărescu, “dacă nu era acest providenţial aflux de gume Turbo. După cum ştiu toţi cei care au copilărit atunci, surpriza de Turbo şi subdiviziunile ei, surprizele de Cincin, Bombibom şi Minti, erau o valută ideală. Practic, nu se devalorizau niciodată: ştiai clar, în funcţie de viteza maximă a maşinii de pe ea, ce putere de cumpărare are. Mai mult decât atât, erau greu de falsificat, pentru că erau impregnate cu parfumul inconfundabil al gumei de mestecat. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care am decis să trecem din nou la surpriza Turbo, făcând-o monedă oficială pe teritoriul României.”

Dacă măsura se dovedeşte eficientă, mai multe state europene ar putea abandona euro pentru a trece şi ele la surpriza Turbo. Astfel, “zona Turbo” ar deveni cea mai puternică economie a lumii, mai ales dacă Germania îi va permite şi Turciei să adere, spun specialiştii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
24 septembrie 2013 11:36

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult