Boc avertizează: Marea majoritatea a românilor sunt dependenţi de hrană

Premierul a spus că am devenit, fără să ne dăm seama, o ţară de toxicomani, care nu pot trăi o zi fără să-şi ia doza doza de mâncare. „Am ieşit ieri în oraş şi m-am îngrozit. Dealerii vindeau la fiecare colţ de stradă fără nicio jenă, în plină zi. Unde e poliţia, ca să-i ridice? Din cauza proliferării traficului de hrană, românii au ajuns să-şi dea toată leafa pe mâncare. Şi se mai plâng că n-au bani.”

Boc a amintit că niciodată în istoria ţării nu am avut atât de mulţi dependenţi de hrană la mia de locuitori. „E adevărat, mai mânca lumea şi înainte de ’89, dar parcă nu aşa, în fiecare zi. Degeaba îl înjură lumea pe Ceauşescu. El a făcut ceva ce guvernele postdecembriste nu au reuşit: a stârpit dealerii de hrană.”

Dependenţa de hrană este o problemă cu care se confruntă românii de toate vârstele. Ce e mai grav e că şi copiii au căzut pradă acestei substanţe periculoase, care oferă o gratificare imediată. Şeful Guvernului a promis că va lua măsuri dure împotriva celor care oferă hrană copiilor, dar şi impotriva hostesselor cu mostre de iaurt din supermarketuri, care, ca să creeze dependenţă, oferă prima doză gratuit.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
19 octombrie 2011 14:43

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult