Boc: Primarii sunt cercetaţi în scopuri ştiinţifice, vrem să ştim dacă fură şi în laborator

După ce primarii PDL din Cluj şi Braşov au ajuns să fie cercetaţi pentru luare de mită, premierul Emil Boc a ieşit azi în faţa presei pentru a da lămuriri. „S-a înţeles greşit”, a spus şeful Executivului, „e vorba de fapt de o cercetare penală pur ştiinţifică. Am adus un colectiv de cercetători, oameni de ştiinţă şi vrem ca ei să ne spună cum reacţionează primarii în condiţii de laborator; de pildă, mai fură?”

„S-au făcut o serie de teste, avem deja dosare întregi despre fiecare”, mai declară premierul. „De pildă, le-am dat câte o licitaţie de jucărie şi i-am lăsat să vedem cum se descurcă: sunt în stare să o aranjeze sau nu? Interesant e că mulţi dintre ei se descurcă la fel de bine ca în libertate, practic cei care îi cercetează spun că aceşti primari ar putea să petreacă fără probleme în captivitate de la 5 la 10 ani.”

„Exista acest mit că primarii, la fel ca urşii panda, nu suportă viaţa în cuşti, se credea chiar că ei nu se realeg în captivitate. Ei bine, cercetările noastre arată că se poate. Avem probe clare, dacă vreţi să le consultaţi sunt la procurori.”

Deoarece organizaţiile ecologiste au afirmat că aceste cercetări sunt inumane şi că primarii trebuie repuşi în libertate., Emil Boc le-a replicat „Primarii o duc chiar mai bine ca în libertate. Gândiţi-vă doar că înainte trăiau numai din ce pica. De asemenea, se ştie că la primari e la fel ca la puii de animale: după ce au pus procurorii mâna pe ei chiar şi o singură dată, dacă îi duci înapoi în mediul lor, partidul nu îi mai recunoaşte.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
18 noiembrie 2011 16:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult