Bogat Bogatinov: Belgravistanul adoptă bancnota de 500 euro ca subdiviziune a propriei monede

Zi istorică pentru Belgravistan! Bancnota de 500 de Euro a fost adoptată ca subdiviziune a monedei naţionale, goldarul, înlocuind incomodele lingouri de aur pe care localnicii le foloseau până acum ca mărunţiş.

Potrivit lui Bogat Bogatinov, belgravistanezii s-au săturat să primească rest câte o sacoşă întreagă de lingouri, ori de câte ori îşi cumpără gumă de mestecat sau crănţănele. “Puşculiţa fiului meu de 4 ani e cât un TIR”, a recunoscut politicianul, “iar funcţionarii noştri fac hernie de la câte lingouri ridică zilnic ca să le bage în automatul de cafea.”

Deşi bancnotele sunt de hârtie, locuitorii Belgravistanului nu se tem că le-ar putea uita în buzunare când îşi pun pantalonii la spălat. Motivul e simplu: “Noi nu spălăm haine. Ne luăm altele, iar pe cele vechi le trimitem în Elveţia sau Luxemburg, ca ajutoare.”

Cu aceeaşi ocazie, Bogatinov a reamintit că abonamentele Digi Mobil sunt interzise pe teritoriul Belgravistanului. ”Preţul de la 2 euro lunar încurcă foarte mult contabilii, pentru nu poate fi exprimat în goldari şi nici măcar în bancnote de 500 de euro.”

16 iunie 2014 11:06

Alte articole

Vezi mai mult