Boschetar învelit cu un afiș electoral, amendat pentru campanie ilegală

Au început să apară primele amenzi pentru campanie electorală ilegală, la mai bine de trei luni de când candidații au lipit afișele. Prima persoană amendată este un boschetar care dormea în pasajul dintre blocuri din zona Piața Romană învelit într-un afiș al candidatului Burduja.

Cetățeanul a primit mai multe amenzi, prima pentru că a rupt afișajul electoral, a doua că l-a mutat din sectorul unde era pus inițial și a treia pentru că făcea reclamă electorală fără să fie înregistrat la BEC. În total acesta a fost amendat cu 174.000 de lei. Autoritățile au atenționat că, în cazul în care nu plătește amenda, aceasta va fi transformată în bătaie.

„Faptul că este campanie electorală nu înseamnă un cec în alb pentru toată lumea să facă reclamă așa, după cum îi taie capul. Trebuie respectate niște principii de bună conviețuire. De aceea, orice om care vrea să arate că-i pasă de orașul acesta ocupă trotuarul legal, în special în locurile în care acesta nu e ocupat de mașini”, a declarat președintele BEC, judecătorul Decebal Iorgovan.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

8 mai 2024 14:49
Citește mai mult despre: amenda boschetar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult