Pierre de Cebal, un reputat membru al Academiei Americane de Film, a surprins azi pe toată lumea, după ce a anunțat că România este principala favorită a Oscarurilor de anul acesta. ”Mă uit la ce se întâmplă la voi în țară și parcă mă uit la «The Purge»”, a spus acesta. ”Crime, violuri, tâlhării, un val de criminalitate la liber, pentru care nimeni nu pățește nimic. Exact ca-n «The Purge».”

the_purge_romania.jpg Membrul Academiei a ținut însă să adauge că țara noastră a dus scenariul din ”The Purge” la un cu totul alt nivel. ”În «The Purge» există criminalitate la liber doar pentru o zi, în timp ce în România ea durează tot anul”, explică el. ”Inovator de-a dreptul. Și-mi place și partea cu dubla asigurare a infractorului: dacă măcelărirea justiției nu-l scapă de închisoare, intervin amnistia și grațierea, deci până la urmă tot scapă cumva.”

Rugat să dea un pronostic pentru Oscarurile de anul acesta, Pierre de Cebal  a nominalizat câțiva dintre marii lui favoriți. ”N-am niciun dubiu că Liviu Dragnea va lua Oscarul pentru regie, pentru distopia lui cu infracționalitatea scăpată de sub control. În schimb, pentru rol secundar văd o bătaie mare între Tăriceanu, Iordache, Tudorel și Dăncilă. Toți merită premiul, dar doar unul îl poate primi”, a apreciat reputatul memru al Academiei Americane de Film. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Wednesday, 16.01.2019 11:57 Politic

National Cinematografic