Breivik a obţinut strămutarea procesului în România, unde justiţia chiar funcţionează

Cererea de strămutare a fost înaintată astăzi, când, în cadrul audierilor privind atacurile din Norvegia, Anders Breivik a explicat în ţara sa îi este frică de ingerinţele politicului în justiţie. “Mi s-a pus la cale un proces politic, e o mare presiune din partea opiniei publice ca eu să fiu scos ţap ispăşitor pentru atentatele pe care le-am comis. Oamenii de aici sunt foarte intoleranţi, şi nu ştiu de ce, dar mă privesc ca pe un monstru”.

Breivik mai afirmă că în Norvegia oamenii ca el, care au ucis câteva zeci de persoane, sunt trataţi foarte prost, ca şi cum ar fi capabili de orice. “Aici, dacă ai omorât pe cineva, lumea se uită la tine ca ultimul ţigan, parcă ai fi dat în cap la oameni. Nu merit asta, n-am furat armament, mi-am plătit taxele, n-am circulat cu maşina ca dementul prin oraş să calc copii”, a spus cu năduf Anders Breivik.

Avocaţii teroristului norvegian ştiu că nici în România nu au prea multe şanse dar speră să obţină o pedeapsă mai blândă, dat fiind bunul renume al justiţiei din ţara noastră. “Probabil că se va ajunge la suspendarea permisului de port-armă şi, dacă nu avem noroc, şi la o amendă penală. În acest caz evident că vom face recurs”, au declarat avocaţii.

Scris de Ef
17 aprilie 2012 17:04

Alte articole

Vezi mai mult