Brigitte Bardot vine să salveze căpuşele din parcurile bucureştene

Brigitte Bardot a venit de urgenţă în Bucureşti, după ce a aflat cu stupoare că primarul Sorin Oprescu a convins consilierii generali să voteze pentru exterminarea căpuşelor din parcurile bucureştene. „Opriţi măcelul din parcuri”, au fost primele cuvinte ale fostei mari actriţe franceze la aterizarea pe aeroportul Otopeni.

„Exterminarea căpuşelor este o măsură inumană. Ele ar trebui duse în adăposturi, eventual înfiate de bucureşteni, în nici un caz eutanasiate. Nici măcar sterilizarea lor nu e o idee bună. Sunt nişte fiinţe mici şi drăgălaşe, pe care avem datoria să le iubim”, a declarat militanta ecologistă.

Brigitte Bardot îl bănuieşte pe Oprescu că, prin această măsură, intenţionează să scape şi de marii ei prieteni, câinii vagabonzi, în calitatea lor de principali purtători ai căpuşelor. „Am înţeles că vor să extermine căpuşelor cu tot cu gazdele lor. Tocmai ca să nu rămână orfane şi muritoare de foame, voi înfiinţa organizaţia «Opt picioruşe», care să lupte pentru dreptul la viaţă al căpuşelor”, a promis fosta actriţă.

Scris de Calin
18 aprilie 2012 14:04

Alte articole

Vezi mai mult