Bucureştiul ratează titlul de capitală culturală europeană: “N-am ştiut la cine se dă şpaga!”

Asta se întâmplă când renunţi la un primar cu experienţă în şpăgi, cum era Oprescu! Bucureştiul a pierdut titlul de Capitală Culturală Europeană în faţa Timişoarei, pentru că Firea e o diletantă şi n-a aflat din timp unde se dă şpaga. Primăriţa dă vina pe criteriile stufoase, dar nu e exclus să fi furat banii.

”În caietul de sarcini erau tot felul de aberații. Obiective culturale, vrăjeală. Spune, domne, direct: se dă atât, se pune în plic, te duci la cutare, bagi în sertar, îi spui că i-ai adus un whiskan și să stea liniștit că tu ești băiat serios și gata, s-a rezolvat. Altfel, cum să fi ieşit în 2007 Sibiul, unde n-ai o terasă cu manele decentă în tot orașul?”, spune Gabi Firea, primarul Bucureștiului.

Ceilalţi mari perdanţi, clujenii, abia azi au trimis şpaga, pentru că ardelenii sunt mai înceţi, dar şi pentru că Emil Boc a fost plecat la coasă toată vara. Altfel, favorită era Baia Mare, numai că şpaga lor n-a mai ajuns unde trebuia, pentru că a furat-o primarul interlop Cherecheş pe toată, el fiind arestat în acest dosar.

Reprezentantul juriului european spune că românii au fost totuşi băieţi deştepţi: “Pe dosarul de candidatură au pus un singur lucru: preţul la bere la ei în oraş. Nicăieri în Europa nu te mai poţi îmbăta atât de ieftin. În România îţi iei un butoi de bere cu banii pe care la noi îi dai pe o halbă. Ăsta e singurul atu al românilor”, spune Gershom Sorosbergstein, şeful juriului.

Scris de Ionut
16 septembrie 2016 18:09
Citește mai mult despre: gabi firea Timisoara

Alte articole

Vezi mai mult