Bugetarii cărora li se măresc salariile din 2011 vor fi stabiliţi prin tragere la sorţi

Pentru că nu are bani pentru toţi bugetarii, Emil Boc a hotărât să mărească doar o parte din salariile din sectorul public. Mai exact, premierul vrea să aleagă prin tragere la sorţi zece bugetari cărora să le majoreze leafa. Alţi zece angajaţi din sectorul public ar urma să primească al treisprezecelea salariu, iar pentru cinci bugetari s-au găsit bani de sporuri nesimţite.

Norocoşii câştigători vor beneficia de o creştere cu 35 % a salariului de bază, cum n-au mai pupat ei de pe vremea lui Tăriceanu. Pentru a avea şanse de câştig, bugetarii nu trebuie decât să cumpere taloanele de concurs, să le completeze şi să le trimită pe adresa Guvernului. Tragerea la sorţi are loc pe 1 decembrie, într-un cadru festiv, astfel încât premiile să fie păzite de militarii flămânzi care ies la paradă.

Cu ocazia asta, Boc a ţinut să îi bată obrazul învăţătoarei din Caracal care a făcut greva foamei timp de 69 de zile. “În problema salariilor, Guvernul are cele mai bune intenţii. Cine îşi face treaba conşiincios, nu are cum să nu se aleagă cu leafa mărită. La tragerea la sorţi o să să vadă oftica, cine a fost leneş şi n-a avut sufletul curat o să piardă, că Dumnezeu nu doarme!”

Bugetarii pe care i-am intervievat în legătura cu marea tragere la sorţi sunt extrem de încrezători. Ei speră să tragă lozul cel mare şi să intre în posesia substanţialelor premii. Câţiva au declarat că, în caz că ies câştigători, îşi dau demisia şi se mută în Bahamas.

Boc a anunţat că pregăteşte un concurs similar şi pentru pensionari. Iată ce le-a transmis premierul bătrânilor apropo de acest subiect: “Dragi pensionari, ca să vă înscrieţi în competiţie, trebuie doar să vă trimiteţi talonul de pensie. Şi nu uitaţi: Mai multe taloane, mai multe şanse de câştig!”

Scris de TNR
25 noiembrie 2010 19:11

Alte articole

Vezi mai mult