Bugetarii trec la program de o oră pe zi, ca să facă economie la energie

Fac și ei sacrificii, ca toată lumea! Toți bugetarii români vor trece la programul de o oră pe zi, între 12:00 și 13:00, cu o foarte scurtă pauză de masă între 12:30 și 12:45. Pentru această decizie salvatoare, bugetarii vor primi un spor de 25% pentru sacrificiu, numit chiar Spor de Sacrificiu, pentru că ei vor lucra mai intens în ora respectivă, iar acasă nu vor lucra suplimentar: ”Păi ce facem, ne furăm singuri căciula? Dacă muncim acasă am consuma la fel de mult curent, e ilogic!”, spune un bugetar.

Se estimează că factura la curent a instituțiilor publice va scădea cu 90%, mai ales că vor fi scoase din priză toate imprimantele. Cetățenii care au nevoie de un act vor primi actul pe whatsapp la ghișeu, vor merge să-l printeze și vor reveni în altă zi la ghișeu, pentru ca funcționarul să-și pună semnătura pe el. ”Doar așa putem răzbi iarna asta! Risipa banului public trebuie stopată!”, susține Robert Acrișor, șef serviciu direcția programe și servicii din Autoritatea Națională pentru Funcționalitate Bugetară.

Bugetarii avertizează contribuabilii să nu mai vină la ghișee pentru chestiuni lipsite de importanță, precum autorizații de construcție, cadastru, întabulări, modificări de rol fiscal sau declararea copiilor minori: ”Cei care vin pentru mizilicuri din astea să facă bine să aducă și ei o atenție, un cartuș de țigări, ceva, sau niște bani cash, că noi ardem curentul aiurea pentru nimicurile lor”, spune Robert Acrișor.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
28 septembrie 2022 15:00
Citește mai mult despre: bugetari economie energie program

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult