Bulgarii ne-au luat din nou fața! Jelio Jelev a murit, iar Ion Iliescu încă trăiește

Expresia ”la bulgari e mai bine” este din nou pe buzele tuturor românilor, după ce primul președinte post-comunist din țara vecină a murit azi, la vârsta de 79 de ani. Jelio Jelev era născut pe aceeași dată cu Ion Iliescu, 3 martie, dar era mai tânăr cu exact cinci ani decât fostul nostru președinte.

”La fel la Ion Iliescu, Jelio Jelev a ajuns președinte în 1990 și a rămas în fruntea statului până în 1996. Acum, el a plecat dintre noi, în timp ce Ion Iliescu o duce încă bine. Eu sper să priceapă aluzia, doar e mai în vârstă decât Jelev. Deși încep să cred că doar un miracol ne mai poate scăpa de Ion Iliescu”, spune Decebal Popescu, singurul reprezentat relevant al societății civile din România.

Deși decesul lui Jelio Jelev l-a pus în primă fază pe gânduri pe Ion Iliescu, fostul nostru președinte spune că se simte deja mult mai bine. ”După ce am lecturat câteva pagini din Lenin, mă simt cu 20 de ani mai tânăr. Faptul că am făcut studiile la Moscova, aproape de mausoleul lui Lenin, pare că îmi oferă vitalitatea de a continua încă mult și bine”, a recunoscut Iliescu.

Scris de Calin
30 ianuarie 2015 17:01

Alte articole

Vezi mai mult