Bursa din New York a băgat bere și mici. E pe plus

După ce ieri au închis pe minus, şefii bursei din New York au stat toată noaptea să se gândească ce să facă cu bursa pentru că a devenit neprofitabilă. Prima idee a fost aceea s-o închidă: „Asta e, s-au mai închis afaceri”, a declarat Grig Johnson, un oficial de la New York.

A doua idee a fost aceea de a evita închiderile pe minus, cele care-i sperie pe oameni şi îi fac pe economişti şi analişti să declare criză mondială. După mai multe ore de discuţii s-a ajuns la concluzia că Bursa din New York ar putea să nu mai închidă pe minus doar dacă e făcută Non-Stop.

Totuşi, nimic nu-i face pe oameni să mai cumpere de la noi, şi-au spus strategii americani. Petrolul scădea, aurul şi el, Apple era în bot… Abia azi de dimineaţă, când noaptea se îngâna cu zorile şi şefii vorbeau singuri de atâtea griji, a apărut ideea salvatoare: Bursa din New York va avea deschis Non-Stop câteva standuri de mici şi bere. „Vine brokerul, dă din mîini, se agită… şi nu are şi el o bere rece ca să se răcorească, un mic să-şi astâmpere foamea. Se duc şi mănîncă la alţii, le fac ălora vînzare…”, ne-a declarat acelaşi oficial.

La ora la care scriem acest articol, micul a ajuns la 6 USD caserola, fiind în creştere cu 3%, iar berea 10 USD petul de 2L, tranzacţionarea ei fiind momentan suspendată pentru că şi-au spart doi brokeri halbele în cap.

 

Scris de Mihai
9 august 2011 10:01

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult