Vestea că UDMR-ul pregătește un nou proiect de autonomie al Ținutului Secuiesc le dă speranțe buzoienilor. Aceștia vor să profite de vecinătatea cu județul Harghita și să devină parte integrantă a viitorului Ținut Secuiesc, totul din dorința de a repara un ghinion istoric, și anume că fac parte din Moldova.

buzau_secui.jpg ”Numele la județ nostru Buszὅ este, nu Buzău, cum greșit crede mulți”, spune Zoltan Aiștvănesei, un important etnic maghiar din Buzău. ”Deci e clar că noi, buszὅienii, nu moldoveni suntem, ci unguri. Vrem dreptate la noi, să fim în Ținutul Secuiesc, nu în Moldova.”

Etnicii maghiari care refuză să recunoască că sunt moldoveni au și alte argumente pentru alipirea Buzăului la Ținutul Secuiesc. ”Cele trei județe ar forma împreună o regiune care are formă asemănătoare cu Italia. Iar dacă punem steag în verde, alb și roșu, am putea revitaliza turismul local”, este convins prefectul de Buzău.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Saturday, 13.09.2014 15:52 Politic

National Cinematografic