Buzoienii vor primi buletine de Vaslui, ca să nu mai pretindă că nu sunt moldoveni

O nedreptate geografică, care-i face pe buzoieni să pretindă că nu sunt moldoveni, este pe punctul de a fi reparată. Până la sfârşitul acestui an, toţi buzoienii vor trebui să-şi schimbe buletinele cu unele de Vaslui, astfel încât să fie clar pentru toată lumea că judeţul Buzău este locuit exclusiv de moldoveni.

„Nesimţirea buzoienilor a luat amploare în ultimii ani, măsura este mai mult decât necesară”, apreciază reputatul istoric Decebal Popescu. „S-a ajuns că numărul locuitorilor din Buzău care neagă că sunt moldoveni să-l depăşească pe cel al buzoienilor oneşti, conştienţi că sunt moldoveni. Situaţia asta nu poate continua!”

S-a optat pentru versiunea cu buletine de Vaslui pentru că, din punct de vedere al comportamentului, buzoienii sunt aidoma fraţilor lor moldoveni din Vaslui. „Au acelaşi nivel de inteligenţă, munca le place la fel de mult, iar consumul de alcool şi tot ceea ce decurge din el sunt la acelaşi nivel”, spune iniţiatorul demersului.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
20 februarie 2014 14:02

Alte articole

Vezi mai mult