Ca să evite luptele inutile, Franța vrea să trimită în Ucraina direct prizonieri de război

În timp ce alte state NATO mobilizează soldați, Franța ține neapărat să iasă în evidență. În loc de soldați, francezii pregătesc pentru zona de conflict din Ucraina direct prizonieri de război. Mai ales că armata lor este formată din prizonieri de război profesioniști, care aleg de bunăvoie o carieră care îi învață să ridice mâinile și să se predea.

”De ce să ne complicăm inutil?”, spune șeful statului major francez. ”Soldații noștri nu știu să lupte, ei știu doar să se predea, în buna tradiție a armatei franceze. Asta au făcut bunicii soldaților, asta vor face și ei. Așa că e mult mai eficient să trimitem direct prizonieri de război, mai ales că avem milioane de tineri dornici să se predea rușilor.”

În caz că partenerii NATO nu vor fi de acord cu trimiterea prizonierilor de război, francezii insistă să fie lăsați măcar să-și trimită trupele cât mai aproape de zona de conflict. ”Nu vrem să ajungă într-o bază NATO din România, de exemplu. Ar bate prea mult drum ca să se predea, de aceea e bine să fie trimiși la granița cu Rusia”, a spus președintele francez.

Scris de Calin
3 septembrie 2014 14:09
Citește mai mult despre: franta NATO rusia ucraina

Alte articole

Vezi mai mult