Ca să ne treacă supărarea cu Nabucco, ruşii promit că vor construi o conductă cu vodcă prin România

Supranumită magistrala Dubăsari-Vaslui-Zalău, conducta de vodcă va traversa România şi, dacă mai rămâne ceva, va continua prin Debrecen până la Viena. “Este, practic, mai importantă decât o conductă de gaz, pentru că aia e o resursă naturală finită în timp ce vodcă vom avea mult şi bine chiar şi după Apocalipsă”, a declarat dictatorul rus Vladimir Putin.

Magistrala de vodcă reprezintă o investiţie de aproape 50.000 de ruble, însemnând materia primă pentru ţevi, consorţiul rus care se va ocupa de proiect precizând că, cel mai probabil, sute de mii de muncitori vor ajuta voluntar la construirea vodcoductului.

“Am gândit să facem ceva să-i mai alinăm pe români care sunt acum supăraţi că nu se va mai face gazoductul prin ţara lor. Procedurile de întreţinere sunt similare, nu trebuie să mergeţi prin preajma ei cu ţigara aprinsă şi, din când în când, când preşedintele vostru mai spune vreo prostie, o să scumpim metru cub, absolut fără nici o legătură cu asta”. Specialiştii estimează că, odată construită, magistrala Dubăsari-Zalău-Vaslui nu va avea nici un efect asupra economiei.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

27 iunie 2013 11:10

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult