Ca să nu mai fie discuţii, ungurii din secuime oferă pâine oricui le cere ceva în română

Miracol de panificiaţei în judeţele locuite în majoritate de unguri. Mai mulţi români care au vizitat Harghita şi Covasna zilele acestea spun că au primit pâine de fiecare dată când au cerut ceva într-un magazin. Mai mult, au primit pâine orice au cerut, de la băutură la şuruburi.

„Am fost până la Secuiana să iau nişte nădragi. Am intrat la magazinul lor de desfacere, am întrebat dacă au ceva pe mărimea mea, în română, vânzătoarea a ieşit afară şi s-a întors în 5 minute cu o pâine. Am cerut din nou nădragi, tot în română, mi-a adus încă o franzelă”, a declarat Mirel Teodor, bucureştean aflat în vizită în Covasna. „Am fost la un bar, am vrut să beau şi eu o pălincă. Am mâncat la pâine până am leşinat”, s-a plâns un alt bucureştean care ştie exact cât de răi sunt ungurii din secuime.

Şeful secuilor din zonă, Fullop Csongor Csaba Fekete Iuliu a declarat că totul face parte dintr-o campanie de promovare a ospitalităţii din zonă. „Am citit şi noi din site-uri, că vin românii în judeţ la noi şi cer o pâine iar vânzătoarea se uită urât la ei şi nu le dă nimic. Să fim siguri, că tot nu ştim ce limbă vorbesc cocalarii ăştia, care abia pot să dea bună ziua, am zis să fim siguri şi să le dăm pâine orice ar cere. Aşa nu or să mai aibă ce să zică”, a precizat Fullop.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Eftimie
10 decembrie 2013 16:12

Alte articole

Vezi mai mult