Ca să-şi completeze locurile, universităţile acceptă câte doi studenţi pe o diplomă de Bac

Situaţie dramatică în învăţământul superior! Rezultatele proaste de la Bac au făcut ca nici măcar locurile fără plată de la universităţile de stat să nu se ocupe. Riscul de a rămâne fără studenţi i-a făcut pe reprezentanţii ministerului Învăţământului să ia o măsură radicală: acceptarea a câte doi studenţi pe o singură diplomă de Bac.

„Este singura soluţie”, a explicat Ecaterina Andronescu. „Avem mai multe locuri în universităţi decât absolvenţi de liceu cu diplomă de Bac. Deja nu mai contează că o să se umple facultăţile de studenţi slab pregătiţi, important e să se ocupe locurile. Aplicăm principiul «proști, dar mulți»”.

Ca să rezolve şi problema locurilor cu taxe de la universităţile de stat, Ecaterina Andronescu vrea să propună acceptarea fără admitere a tuturor elevilor care au cel puţin o rudă de gradul I care a promovat examenul de Bacalaureat. În schimb, la universităţile private singura cerinţă de admitere este ca aplicantul să ştie să scrie corect, din maximum trei încercări, cuvântul „Bacalaureat”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
1 octombrie 2012 07:10

Alte articole

Vezi mai mult