Ca să stopeze bătăile din şcoli, Ministerul Educaţiei interzice creşterea elevilor pentru lupte

Bătăile între elevi care au avut loc în ultima perioadă în şcoli au atras şi atenţia Ministerului Educaţiei! Ministrul Liviu Pop spune că, în opinia lui, e destul de anormal ca profesorii să-i crească pe copii doar pentru lupte. „Am aflat cu stupoare că în spatele bătăilor dintre elevi se află profesorii. Ca să-şi rotunjească veniturile, aceştia organizează lupte ilegale de elevi, pe care le filmează şi le distribuie contracost pe Internet”, a explicat Liviu Pop.

Mai mult, profesorii sunt mâna în mâna cu mafia pariurilor, multe dintre bătăi fiind aranjate. „Profesorii îi şantajează pe elevi, ameninţându-i că nu îi trec clasa dacă nu se lasă învinşi exact când vor cei din mafia pariurilor. Nesimţirea profesorilor efectiv nu mai are limite. De pildă, o şcoală generală şi-a schimbat numele din «Tudor Vianu» în «Akebono»”, a acuzat ministrul.

Liviu Pop spune că va iniţia un proiect de lege, astfel încât profesorii care cresc elevii pentru lupte să fie aspru sancţionaţi. „Nu e normal ca la ora de geometrie elevii, în loc de dreptunghiuri şi tringhiuri, să înveţe să facă piramide K1”, este de părere ministrul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
24 mai 2012 13:05

Alte articole

Vezi mai mult