Ca și intrați în UE! Macron a acceptat de la Maia Sandu găina, ouăle și vinul

Maia Sandu se dovedește de o diplomație ieșită din comun, cum rar s-a mai văzut vreodată prin această parte a Europei. Aflată în vizită oficială la Palatul Élysée, Maia Sandu a știu exact cum trebuie să se comporte cu președintele francez: i-a oferit lui Emmanuel Macron o găină vie, o damigeană de vin și mai multe cofraje cu ouă.

Deși surprins în primă fază de cadoul Maiei Sandu, Macron nu doar că l-a acceptat în cele din urmă, ci s-a și pozat zâmbitor alături de găină, damigeană și Maia. Analiștii politici spun că acceptarea cadoului de către Macron e un semnal puternic că Franța nu doar va susține integrarea Republicii Moldova în UE, ci va și insista pentru ca ea să se întâmple.

„Sunt mult prea tânără ca să-l impresionez cu simpla mea prezență, așa că a trebui să improvizez“, a spus cu modestia Maia Sandu. „Am avut însă ajutor și de la consilierii mei, fără de care nu aș fi reușit. Că eu, de exemplu, voiam să-i dau un cocoș, dar consilierii mi-au spus că președintele francez preferă găinile bătrâne, așa că asta i-am oferit.“

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
20 mai 2022 15:00
Citește mai mult despre: macron Maia Sandu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult