România a făcut un nou pas important către egalitatea deplină între sexe. Deși în majoritatea domeniilor, ele sunt plătite în continuare mult mai prost, conform unui studiu recent publicat femeile din politică câștigă la fel de mult ca bărbații.

femeie_grase_chat.jpg

"Politica este un domeniu cu adevărat revoluționar în ce privește egalitatea între sexe. Este singurul din România în care nu există diferențe notabile între cât fură o femeie și cât fură un bărbat. Celelalte domenii de activitate ar trebui să ia exemplu de la politică și să aplice aceste norme. Suntem în 2019, trebuie să ne adaptăm vremurilor", spune sociologul Decebal Popescu.

Acesta a dezvăluit și un posibil motiv pentru care se întâmplă acest lucru. "Nu știu dacă ați observat, dar femeile din politică arată ca niște bărbați. Când am văzut-o prima dată pe Norica Nicolai, m-am întrebat: de ce umblă acest bărbat în fustă prin Parlamentul României? Mă întreb dacă nu cumva această egalitate a câștigurilor provine și din aspectul fizic", a mai adăugat sociologul.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Luchian | Tuesday, 15.10.2019 14:02 Politic

National Cinematografic