Campioni la egalitatea între sexe! Femeile din politică fură la fel de mult ca bărbații

România a făcut un nou pas important către egalitatea deplină între sexe. Deși în majoritatea domeniilor, ele sunt plătite în continuare mult mai prost, conform unui studiu recent publicat femeile din politică câștigă la fel de mult ca bărbații.

„Politica este un domeniu cu adevărat revoluționar în ce privește egalitatea între sexe. Este singurul din România în care nu există diferențe notabile între cât fură o femeie și cât fură un bărbat. Celelalte domenii de activitate ar trebui să ia exemplu de la politică și să aplice aceste norme. Suntem în 2019, trebuie să ne adaptăm vremurilor”, spune sociologul Decebal Popescu.

Acesta a dezvăluit și un posibil motiv pentru care se întâmplă acest lucru. „Nu știu dacă ați observat, dar femeile din politică arată ca niște bărbați. Când am văzut-o prima dată pe Norica Nicolai, m-am întrebat: de ce umblă acest bărbat în fustă prin Parlamentul României? Mă întreb dacă nu cumva această egalitate a câștigurilor provine și din aspectul fizic”, a mai adăugat sociologul.

Scris de Luchian
15 octombrie 2019 12:10
Citește mai mult despre: femei

Alte articole

Vezi mai mult