Candidat surpriză la prezidenţiale? Inundaţiile din Bucureşti l-au scos la suprafaţă pe Ceauşescu

Fostul președinte al României este arondat, de mai mulți ani, colegiului electoral numărul 24, în zona Ghencea-Militari, unde locuiește alături de soția sa. Inundațiile din ultima vreme l-au scos la suprafață iar acesta, încurajat de sondajele care îl arată în topul încrederii populației, s-a arătat dispus să candideze, din nou, la președinție.

”Legal vorbind, Nicolae Ceaușescu a avut o serie de mandate, dar pe Constituția veche. Pe asta nouă nu a prins nimic ceea ce înseamnă că poate candida”, au spus președintele Biroului Electoral Central, Emil Mirache. Nici zvonurile cum că fostul președinte ar fi mort nu reprezintă un impediment, deoarece legea care permite morților să voteze le dă voie acestora să candideze și în funcții politice reprezentative. Cel mai cunoscut caz în acest sens este Theodor Stolojan, decedat în 2004 și conservat în formol și ulei de măsline, care candidează și în acest an la alegerile parlamentare.

”Foarte bine că candidează domnul Ceaușescu, o să-l votez cu siguranță”, spun alegătorii din colegiul său. ”Cel puțin ăsta nu fură, nu bea și nu umblă după fuste toată ziua. Ce să mai vorbim că, pe vremea când era el președinte, tot apărea mai puțin ca Ponta la televizor”, spun alegătorii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
6 mai 2014 12:05

Alte articole

Vezi mai mult