Capcană la Bac! Pe foaie scria “Vezi răspunsurile pe verso”, dar elevii nu au ştiut ce-i ăla verso

Încă un scandal zguduie învăţământul românesc, de data aceasta din cauza unor subiecte prost formulate la Bacalaureat! Mai bine de 400.000 de părinţi şi bunici cer anularea probei de Limba şi literatura română după ce odraslele lor n-au înţeles indicaţia din josul paginii de examen, “Vezi răspunsurile pe verso”.

“Adică cum pe verso? Astea sunt cuvinte pe care nici eu nu le înţeleg, care am doctorat, mânca-ţi-aş, darămite un tânăr abia ieşit din liceu. Daţi-le, domnule, nişte subiecte normale, să comenteze o poezie, ceva, nu limba latină!”, a tunat Ştefan Ţ., consilier judeţean de Olt şi tatăl unui elev eminent.

“Cică la aia cu romanul interbelic ‘vezi răspunsurile perverso’. De unde ştiu romanii interbelici ce fac eu la mine în pat?”, a ridicat din umeri Tatiana Popescu, absolventă a Colegiului “Corneliu Vadim Tudor” din Breaza.

“E prima oară când dăm răspunsurile pe verso, e firesc să existe confuzii. Data viitoare vom folosi o expresie mai accesibilă tinerilor, precum ‘uită-te pă partea ailantă’ sau ‘întoarce bre foaea’ ”, a răspuns ministrul Adrian Curaj.

Pentru că reluarea examenului e dificilă din punct de vedere logistic, Ministerul Educaţiei a decis să puncteze şi răspunsurile elevilor care n-au receptat corespunzător informaţia furnizată. “Adică aţi trecut toţi, plăvanilor”, a precizat Curaj.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
4 iulie 2016 15:52
Citește mai mult despre: BAC Bacalaureat examen scandal subiecte

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult