Captură de senzație: DIICOT a destructurat o importantă grupare de falsificatori de perle la Bac

Abia s-au afișat rezultatele la bac și o serie de infracțiuni ies deja la iveală. Prima oră a dimineții a adus o descindere în forță a mascaților la persoane suspectate de fals și uz de fals în domeniul perlelor din lucrările liceenilor. Procurorii DIICOT au descoperit sute de perle contrafăcute, din cele mai diverse obiecte de învățământ liceal. Falsificatorii s-au dat de gol când au lansat pe net formulări așa-zis caraghioase din lucrări scrise la lucru manual sau cultură civică, obiecte neincluse în programa de bac.

Suspiciunile s-au înmulțit odată cu răspândirea drept perle a unor formulări corecte, precum „LOL! √9=3” sau „Bacovia, cel mai mare poet simbolist român?! OMFG!!!”. Așa au descoperit procurorii că în spatele „creațiilor” aparent originale se aflau de fapt persoane incapabile intelectual măcar să inventeze niște perle credibile: angajații Sport.ro, câțiva fani ai lui Tony Poptămaș și chiar VIP-uri precum Dan Șova sau Maria Grapini. De altfel, stilul împănat cu jocuri facile de cuvinte al celor de la Sport.ro transpare în mod vădit în tentative de perle precum „Scriitorul (sub)Marin Preda româna la școala din sat” sau „Pe Paraschiv îl chema așa pentru că para și eschiva în același timp”.

Conform DIICOT, beneficiarii falsurilor ar fi urmat să devină celebrii copiști după bac Buzdugan & Morar. Aceștia contractaseră deja 80% din perlele false, pregătindu-se în următoarele emisiuni să-și atribuie găsirea lor. Destructurarea grupării de falsificatori le-a dat o grea lovitură, forțându-i să-și suspende orice activitate radio până când vor găsi un nou filon de glume pe care să și le însușească.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Harald
8 iulie 2015 16:07

Alte articole

Vezi mai mult