Cărtărescu, Pleşu şi Liiceanu, înlocuiţi de Marga cu un instalator specializat pe calorifere

Andrei Marga este încrezător că la Salonul de Carte de la Paris nu se va resimţi deloc absenţa lui Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu sau Gabriel Liiceanu. „ICR nici nu avea nevoie de cei trei la Paris. Ştiu eu un instalator bun, care îmi mai repară caloriferul din când în când, care cu siguranţă îi va face uitaţi pe Pleşu, Cărtărescu sau Liiceanu”, s-a entuziasmat Andrei Marga.

Directorul ICR spune că alăturarea dintre carte şi calorifer este absolut firească. „Lăsând la o parte faptul că caloriferul este o invenţie transilvană, mai trebuie spus că fără el nu există lectură. Degeaba ai cărţi în bibliotecă, dacă n-ai calorifer în casă, să-ţi facă căldură – în paranteză fie spus, cu asta se ocupă caloriferul, dă căldură – nu poţi deschide cartea. Nu se poate citi în frig.”

Deşi instalatorul nu cunoaşte limba franceză, Marga spune că acest detaliu nu are cum să-i ştirbească din prestanţă. „Repararea sau montarea unui calorifer este un limbaj universal, pe care îl înţelege oricine, indiferent de naţionalitate”; crede directorul ICR. „Nea Costel se va descurca mai mult decât onorabil, să-mi ziceţi că sunt ultimul prost dacă nu se întâmplă aşa.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
22 martie 2013 08:03

Alte articole

Vezi mai mult