CCR decide azi dacă o merdenea legată cu sfoară poate fi folosită ca mască

Milioane de români așteaptă azi cu sufletul la gură decizia CCR cu privire la constituționalitatea purtării de merdenele legate cu sfoară pe post de mască. Sesizarea a fost făcută, din câte se pare, de un grup de vegani deranjați de popularitatea merdenelelor pe post de mască – mai ales că românii au optat nu doar pentru cele cu brânză, ci și pentru merdenele umplute cu carne.

Pe de altă parte, adepții merdenelelor legate cu sfoară pe post de mască au ca principal argument foetajul merdenelei, care are mult mai multe straturi decât o mască obișnuită și oferă astfel o protecție eficientă. De asemenea, stratul interior de brânză sau carne, spun ei, ar avea un rol eficient în respingerea Covidului.

Un alt mare avantaj a merdenelelor pe post de mască este frecvența cu care acestea sunt schimbate. Dacă o mască obișnuită e purtată de români și câteva săptămâni până să fie schimbată cu alta, o mască din merdenea nu rezistă mai mult de câteva ore. Sunt cazuri, mai ales dimineața și la prânz, în care merdeneau e schimbată și din 5 în 5 minute.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
18 februarie 2022 08:53
Citește mai mult despre: masca merdenea

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult