CCR: Rezultatele Bacalaureatului ar putea fi invalidate! Nu s-au prezentat 50% + 1 dintre români

Cu toate că promovabilitatea a fost mult mai bună decât în anii trecuţi, rezultatele obţinute de elevii români la examenul de Bacalaureat ar putea fi invalidate, susţine Curtea Constituţională. Într-un comunicat recent, judecătorii au declarat că Bacul de anul acesta ar fi lipsit de relevanţă, deoarece nu s-a întrunit cvorumul de 50% + 1 dintre românii care au terminat până acum liceul.

“Nu poţi să faci un examen de Bac cu 170.000 de elevi şi să consideri că rezultatele alea înseamnă ceva”, a declarat Decebal Popescu, fochist la CCR, “în condiţiile în care ai în ţară aproape 10 milioane de cetăţeni care au terminat liceul. Ar fi trebuit să se prezinte cel puţin jumătate dintre aceştia pentru ca Bacalaureatul să poată fi considerat valid.”

“Din păcate, asta e situaţia la fiecare sesiune de Bac. Niciodată nu s-a făcut cvorumul, mai mereu se prezentau numai absolvenţii din promoţia respectivă. Organizatorii ar trebui fie să găsească o modalitate de a-i scoate pe români din casă, fie să renunţe la examenele astea irelevante”, a adăugat Popescu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
8 iulie 2013 10:07

Alte articole

Vezi mai mult