Proverbiala lene a moldovenilor lovește din nou! Un sat din Vaslui a reușit contraperformanța de a nu avea nici măca un candidat la prezidențiale. În loc să adune semnături, ca zecile de candidați care s-au anunțat deja, vasluienii stau toată ziua în birt și dezbat cele mai imbecile subiecte posibile.

birt_satesc_22.jpg Deși primarul a încercat să-i convingă pe oameni c-ar face bine să candideze măcar unul dintre ei, aceștia sunt de neclintit. ”Noi suntem cu treabă în birt, nu avem timp de prostii din astea”, spune Ghiocel Asimionesei. ”Să vină cineva de la un ONG și să candideze pentru noi. Sau jandarmii, oricine, numai nu noi.”

Mai mult, satul respectiv nu a avut candidat la prezidențiale nici acum cinci ani, ceea ce arată că lenea vasluienilor nu e un simplu accident, ci mai degrabă regula. Pe de altă parte, satul vasluian se laudă cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor, ceea ce oarecum explică lipsa de implicare civică a locuitorilor.

După 10 ani în care berea a colaborat impecabil cu satira în redacția Times New Roman, am realizat că e timpul să avem propria noastră bere. I-am spus – cum altfel? – TNR. Comand-o online și fă un redactor TNR fericit!

Scris de Calin | Monday, 02.09.2019 11:55 Politic

National Cinematografic