Cehia ne dă încă o lecţie. Rumburak a fost condamnat pentru faptele din comunism

Dacă în România a durat aproape 30 de ani pentru ca dosarul Revoluției să ajungă, în sfârșit, în instanță, în alte țări din fostul bloc comunist lucrurule nu au stat așa și asta se vede. Exemplu grăitor este Cehia, unde toți cei care au avut legătură cu regimul comunist au fost aduși în fața justiției.

Pane Rumburak a fost acuzat de magie neagră, răpire și poliție politică. Câteva dintre fostele sale victime au depus mărturie în cadrul unui proces care a ținut cu sufletul la gură întreaga națiune cehă, acesta fiind și transmis în direct pe televiziunea națională. Într-un final Rumburak a fost condamnat de 80 de ani de temniță grea și restrțngerea unor drepturi.

„Chiar dacă a trebuit să așteptăm atât de mult, măcar s-a făcut dreptate”, a declarat Arabela Papicek, președintem al organizației victimelor lui Rumburak, pe treptele tribunalului din Brno. În ultimii ani temutul vrăjitor se ascundea în Argentina, alături de alți membri importanți ai partidului comunist și al cercului secret magic ceh.

Scris de Ef
17 ianuarie 2020 10:01
Citește mai mult despre: vrajitor

Alte articole

Vezi mai mult