Cele mai frecvente 5 greşeli pe care le fac pedeliştii pe socoteala noastră

După ce parlamentarii PDL au votat din greşeală reducerea TVA-ului la 5% pentru alimentele de bază, s-a mai destrămat un mit: acela că numai cine nu munceşte nu greşeşte. De acum încolo n-o să mai meargă scuza asta, iar de vină sunt parlamentarii PDL şi UDMR.

Prinşi asupra faptului, ei şi-au asumat şi alte greşeli făcute de-a lungul timpului. Orice ar însemna asta, pentru că de asumat ceva din gură e uşor, mult mai uşor decât să-ţi dai demisia sau să te spânzuri.

După ce au înţeles (greşit) că greşeala necunoscută e pe jumătate iertată, ceea ce li s-a părut puţin pentru o vină de care nu ştie nimeni, pedeliştii au dat pe faţă mai multe erori pe care le-au făcut în ultimii ani. Iată o listă a celor mai frecvente greşeli, a greşelilor în care pedeliştii au persistat din prostie, ca să nu spunem alt cuvânt şi să-i jignim:

  • Au declarat din greşeală război Rusiei. De fapt, pedeliştii voiau să declare război evaziunii fiscale, drogurilor, contrabandei şi accidentelor rutiere, dar pe listă s-a strecurat şi Rusia. Până la urmă, ruşii au înţeles situaţia. În prezent, tratatele internaţionale consemenază că România se mai află în război doar cu accidentele rutiere şi cu drogurile. Războiul cu evaziunea fiscală l-am pierdut şi momentam plătim despăgubiri de război.
  • Au cerut expulzarea romilor din Franţa. Pedeliştii ar fi vrut doar repatrierea unor pomi, dar au greşit o literă şi iată unde s-a ajuns. În cererea oficială se scria negru pe alb: “repatrierea romilor fructiferi, ca să fie altoiţi ca lumea”.
  • Condamnarea comunismului a fost o altă greşeală a PDL-ului. Băsescu intenţiona de fapt să comande consumismul, ca să fim şi noi capitalişti în toată regula. Până la urmă, a lăsat-o cum a picat, că a văzut că-i bine şi aşa.
  • Aderarea la criză. La început, pedeliştii s-au lăudat că ne-au băgat în criză, la fel cum guvernările anterioare ne băgaseră în NATO şi în UE. Toate ţările occidentale intrau în criză, ceea ce lăsa impresia, pentru nişte persoane mai sărace cu duhul, dacă nu de-a dreptul proaste ca noaptea, că recesiunea e un lucru bun.
  • Atunci când ne-a urat „să trăiţi bine”, Băsescu voia să spună “Să veniţi vineri”, când organiza el o petrecere. Sau au înţeles românii greşit, altfel nu-mi explic de ce nu trăim bine, că doar nu suntem proşti, să nu facem ce ni se zice, mai ales când e şi în interesul nostru.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
20 octombrie 2010 13:50

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult