Centenarul Marii Uniri, serbat cum se cuvine! S-a stabilit ce teritoriu mai luăm de la unguri

100 de ani de când le-am luat ungurilor Ardealul nu puteau fi sărbătoriți cum se cuvine decât într-un singur mod: prin luarea de alte teritorii de la unguri. Și, spre bucuria românilor, s-a stabilit deja ce luăm de la ei anul acesta, așa că pregătirile pentru centenar pot fi considerate în grafic.

Astfel, anul ăsta vom lua de la unguri bucata până la Tisa, cât să simtă că le luăm ceva, dar fără să rămână fără teritoriu. Și, pe lângă satisfacția că le luăm iarăși ceva ungurilor, românii se vor putea lăuda și cu un număr triplu de km de autostradă, că-n bucata ungurilor sunt destui. Iar peste alți 100 de ani o să le luăm probabil și restul de țară, dacă nu cumva ni-l dau ei de bunăvoie până atunci.

”Pe români nu-i interesează dacă, la 100 de ani de la Marea Unire, o să avem gata Catedrala Neamului, că asta nu ține loc de teritorii ungurești luate de România”, a explicat reputatul istoric Decebal Popescu. ”Românii se ghidează după expresia cu capra vecinului, pe ei îi interesează ce altceva mai luăm de la unguri, nu ce reușim să construim noi. Asta-i face fericiți și mândri că sunt români.”

Scris de Calin
6 februarie 2018 14:02
Citește mai mult despre: Ardeal centenar unguri

Alte articole

Vezi mai mult