Cercetătorii au descoperit că în România există de fapt doar 5 lucrări de diplomă originale!

După numeroasele cazuri de plagiat din ultima perioadă, un grup de cercetători români a demarat o amplă investigaţie asupra tuturor lucrărilor de diplomă scrise vreodată în România. Rezultatul, puţin şocant, este că în ţara noastră s-au scris de fapt cam cinci lucrări de diplomă originale în ultimele 200 de ani, care au fost ulterior copiate.

„Ni s-a părut nouă că Mang sau Kovesi nu sunt chiar singurii care şi-au plagiat lucrările, dar nu eram ,siguri”; spun cercetătorii, „În final, am ajuns la concluzia că în România s-au scris cam aşa: o lucrare de diplomă originală în domeniul dreptului, una pentru Medicină, una la Poli, una la Istorie şi una care e joker, o poţi da la orice fiindcă oricum nu o înţelege nimeni, merge şi la Filosofie, şi la Filologie, şi la Rezistenţa Materialelor. Aceasta se pare că a fost redactată iniţial chiar de Titu Maiorescu în secolul al XIX-lea şi inclusiv domnul Mang a plagiat masiv din ea.”

Ministerul Educaţiei vrea acum să ia măsuri pentru a pune capăt acestei situaţii alarmante. Astfel, ţara noastră va accesa fonduri europene pentru a cumpăra şi apoi traduce lucrări de diplomă originale din alte ţări, care să fie apoi copiate de tinerii cu sete de carte din România.

Scris de TNR
18 mai 2012 12:05

Alte articole

Vezi mai mult