Cercetătorii avertizează: În anul 2400, o petiţie online ar putea fi luată în serios

Dacă până acum am semnat mii de petiţii care circulă pe Facebook fără să ne gândim prea mult, e cazul să ne schimbăm atitudinea! Astfel susţin cercetătorii unei universităţi bucureştene, a căror ipoteză este amplu dezbătută în mediul academic. Potrivit savanţilor, în jurul anului 2400, o petiţie online ar putea fi luată în seamă de politicieni, influenţând întru câtva o decizie la nivel “destul de înalt”.

“E prea devreme să prezicem ce subiect va aborda petiţia”, spune un om de ştiinţă. “Câinii maidanezi, Roşia Montană, reînfiinţarea TVR Cultural sau reciclarea cutiilor de pateu. Important e că vocea milioanelor de oameni care au semnat-o şi au dat like şi share va fi auzită acolo unde trebuie. Cam peste 400 de ani, poate 500. Iar politicienii care vor băga în seamă petiţia online vor fi cu siguranţă islandezi. Au dovedit până acum că sunt destul de receptivi la idei trăsnite.”

“Cu toate că teoria propusă de savanţii bucureşteni pare de domeniul SF-ului”, a comentat un analist, “să nu uităm că până atunci ar putea apărea noi modalităţi complet inutile de a te preface că îţi pasă de ceva. Pe lângă acestea, o petiţie online ar putea arăta ca un gest de maximă implicare civică.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
8 mai 2013 12:05

Alte articole

Vezi mai mult