Cercetătorii români au descoperit o boală care-i face pe marii corupţi să nu suporte detenţia

Premieră medicală românească! Oamenii de ştiinţă dintr-un institut finanţat de Guvernul României au ajuns la concluzia că peste 90% dintre marii corupţi suferă de o maladie îngrozitoare care-i face să nu suporte sub nicio formă regimul din penitenciar, făcând absolut obligatorie ţinerea lor în libertate pentru ca sănătatea sau chiar viaţa să nu le fie puse în pericol.

Nu este clar dacă boala e de origine virală sau e o simplă reacţie a anticorpilor din organismul marilor corupţi, dar cercetătorii spun că e evident că o viaţă întreagă de luat şpagă în slujba statului român duce în mod inevitabil la instalarea acestei condiţii medicale extrem de grave. “Boala pe care am descoperit-o”, spune şeful colectivului de savanţi, “are simptome extrem de blânde în libertate, e practic invizibilă şi marele corupt o poate duce pe picioare ani de zile fără să-şi dea seama. Însă, imediat ce bolnavul ajunge după gratii, maladia începe să se manifeste în formă acută astfel încât, din motive medicale, devine imperios necesar ca bolnavul să fie eliberat urgent”.

Un alt aspect extrem de interesant, spun cercetătorii, e că maladia nu-i afectează şi pe micii corupţi. Şefii de post închişi pentru că au primit o găină sau doctorii care au luat un plic cu bani par a fi complet imuni la această boală, astfel încât pot fi ţinuţi în detenţie fără probleme.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
25 iunie 2012 14:06

Alte articole

Vezi mai mult