Cinism din partea RMGC: „Oamenii sunt muritori, dacă nu-i ucide cianura, mor oricum de bătrâneţe”

Iritaţi de protestele împotriva exploatării cu cianuri de la Roşia Montană anunţate în mai multe oraşe din ţară pentru 1 septembrie, şefii de la Roşia Montană Gold Corporation au dat azi un comunicat de presă, în care îşi exprimă iritarea faţă de argumentele activiştilor. Cinismul de care dau dovadă cei de la RMGC este absolut halucinant.

„Faptul că toţi oamenii sunt muritori este un adevăr pe care absolut nimeni nu îl poate nega”, se spune în primele rânduri ale comunicatului. „În atari condiţii, să invoci faptul că cianurile pe care le vom folosi pentru exploatarea aurului de la Roşia Montană vor pune în pericol viaţa locuitorilor din zonă este cel puţin lipsit de decenţă. Ultima dată când am verificat, în zonă nu locuiesc nemuritori, deci oamenii ăia tot vor muri de bătrâneţe în cele din urmă.”

În plus, spun cei de la RMGC, scopul lor este unul strict financiar, ei vor să se asigure că obţin cât mai mult din aurul aflat la Roşia Montană, nefiind deloc interesaţi de ce se întâmplă cu zona. „Noi scoatem aurul şi pe urmă am plecat, românii pot să facă acolo tot ce vor ei. Nu e problema noastră, e problema guvernului vostru ce se întâmplă mai departe”, se spune în comunicatul RMGC.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
30 august 2013 09:08

Alte articole

Vezi mai mult