Ciolacu, primul om din istoria Japoniei care a fost rugat să se încalțe la loc

Vizita lui Marcel Ciolacu în Japonia a fost o premieră diplomatică pentru Țara Soarelui Răsare. O cultură în care nu se intră încălțat în casă de mii de ani a fost întreruptă de o cultură care a arătat de ce e important să lași oamenii să fie cum sunt, nu să le impui lucruri.

Ca orice vizitator Ciolacu a fost rugat să se descalțe la intrarea în clădiri și să-și pună papucii în gekan, decizie regretată de oficialii japonezi la scurt timp după. Imediat când au descoperit că tatami-urile se topesc de la ciorapii lui Ciolacu au cerut imediat ca acesta să se încalțe, pentru că Japonia a fost devastată de multe ori în istorie de incendii catastrofale. Decizia a fost imediat binecuvântată de Împăratul Japoniei, care, de obicei, nu se bagă în astfel de discuții diplomatice.

Președointele Camerei Deputaților a încercat să drege incidentul diplomatic deschizând gura, fapt ce a generat în cadrul cabinetului de miniștri al Japoniei un curent fascist care a încercat să lanseze ideea că România ar trebui rasă de pe fața pământului. În urma discuțiilor s-a ajuns la un compromis, acela fiind ca Japonia să ignore existența României ca țară și România să facă ce vrea.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

26 septembrie 2022 17:00
Citește mai mult despre: Ciolacu japonia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult