Ciolacu, primul om din istoria Japoniei care a fost rugat să se încalțe la loc

Vizita lui Marcel Ciolacu în Japonia a fost o premieră diplomatică pentru Țara Soarelui Răsare. O cultură în care nu se intră încălțat în casă de mii de ani a fost întreruptă de o cultură care a arătat de ce e important să lași oamenii să fie cum sunt, nu să le impui lucruri.

Ca orice vizitator Ciolacu a fost rugat să se descalțe la intrarea în clădiri și să-și pună papucii în gekan, decizie regretată de oficialii japonezi la scurt timp după. Imediat când au descoperit că tatami-urile se topesc de la ciorapii lui Ciolacu au cerut imediat ca acesta să se încalțe, pentru că Japonia a fost devastată de multe ori în istorie de incendii catastrofale. Decizia a fost imediat binecuvântată de Împăratul Japoniei, care, de obicei, nu se bagă în astfel de discuții diplomatice.

Președointele Camerei Deputaților a încercat să drege incidentul diplomatic deschizând gura, fapt ce a generat în cadrul cabinetului de miniștri al Japoniei un curent fascist care a încercat să lanseze ideea că România ar trebui rasă de pe fața pământului. În urma discuțiilor s-a ajuns la un compromis, acela fiind ca Japonia să ignore existența României ca țară și România să facă ce vrea.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

26 septembrie 2022 17:00
Citește mai mult despre: Ciolacu japonia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult