Cîțu: ”Dacă vaccinăm 5 milioane, de la 1 iulie ținem masca doar pe o ureche!”

Premierul Florin Cîțu a prezentat planul eliminării restricțiilor Covid în România. Cîțu este adeptul eliminării treptate, în mai mulți pași, și va lega acești pași de rata de vaccinare. De la 1 iulie, dacă atingem ținta de 5 milioane de vaccinați, vom purta masca doar pe o ureche și abia de la 1 noiembrie, dacă trecem de 12 milioane de vaccinați, vom putea renunța complet la măști în spații publice.

”După 1 iulie, la restaurant vom da masca jos, dar dacă mergem la toaletă ne punem înapoi masca pe o ureche. Și amenzile vor scădea, de exemplu dacă ești prins fără mască pe ureche iei 250 de lei amendă, nu 500, cum e acum, când masca trebuie purtată pe ambele urechi”, a precizat Cîțu.

Până la 1 iulie, persoanele vaccinate vor beneficia de anumite avantaje, pentru a-i ambiționa și pe ceilalți români să-și facă vaccinul. Vaccinații au voie să poarte masca doar pe gură, nu și pe nas. Premierul promite că vom avea voie să circulăm și noaptea, dar doar cu o taxă de 5 euro, care va putea fi achitată cu un simplu SMS.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
5 mai 2021 16:59
Citește mai mult despre: cîțu mască vaccin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult