Cîțu și Orban s-au exclus reciproc din PNL și acum e șef Leon Dănăilă

Conflictul din interiorul PNL în privința asocierii cu PSD a atins cote paroxistice. Paralel actualul președinte, Florin Cîțu, și fostul președinte, Ludovic Orban, au convocat Birouri Permanente Naționale și s-au dat reciproc afară din partid. Ambele decizii au fost contestate în instanță dar până aceasta se pronunță ele sunt în vigoare.

În aceste condiții președintele PNL este acum Leon Dănăilă, celebrul neurochirurg, pe care liberalii l-au uitat într-o funcție de vicepreședinte de la ultimele alegeri. Acesta nu a oferit vreo declarație și nici nu s-a deplasat la sediu pentru a prelua frâiele partidului pentru că, cel mai probabil, nici el nu mai știe dacă face parte sau nu din PNL.

Liderii celorlalte formațiuni politice sunt acum nevoiți să poarte negocieri cu Leon Dănăilă pentru constituirea unui nou Guvern. Un obstacol important însă este amenințarea pe care a făcut-o Dănăilă în urmă cu cinci ani că i-ar face plăcere să-l opereze pe creier pe Klaus Iohannis, să vadă ce-i acolo și dacă a mai rămas vreo urmă de materie cenușie.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

11 noiembrie 2021 11:11
Citește mai mult despre: florin citu leon danaila ludovic orban

Alte articole

Vezi mai mult