Ciucă, revoltat că francezii ne-au trimis tancuri Leclerc: „Credeam că primim eclere“

Relația diplomatică a României cu Franța s-a deteriorat grav azi, după ce premierul Marian Ciucă a aflat ce vom primi de la partenerii noștri din NATO. Deși salivează de câteva zile cu gândul la eclerele pe care credea că le vom primi de la francezi, Ciucă a aflat azi siderat că, de fapt, o să primim tancuri Leclerc.

„Cum adică tancuri Leclerc? Adică eclere în formă de tancuri, nu?“, a reacționat premierul când a aflat vestea. Însă după ce a aflat că francezii ne trimit tancuri de război, nu eclere, a răbufnit. „Asta e bătaie de joc!“, a urlat Ciucă. „O astfel de umilință n-o pot accepta, vreau să rupem toate relațiile diplomatice cu Franța. Nu te poți juca cu poftele premierului unei țări ca România în asemenea hal.“

De vină pentru confuzie este însă un angajat al Guvernului, care în loc de Leclerc a scris L’ecler în comunicarea către Marian Ciucă – se explică așadar de ce premierul visează doar eclere primite din Franța. Dacă mai adăugăm aici și faptul că Marian Ciucă era convins că va primi 13 vagoane cu eclere, nu 13 tancuri aduse cu trenul, iritarea lui este întru-totul de înțeles.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
9 noiembrie 2022 16:42
Citește mai mult despre: ciuca ecler tanc

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult