Cocalarii au depus o petiţie la BNR, cerând ca „Răpirea din serai” să fie tipărită pe bancnote

Cocalarii autohtoni, şi nu sunt puţini, au depus o petiţie inedită la BNR, prin care cer ca bancnotele să fie “modernizate”. Ei vor ca pe ele să apară “Răirea din Serai”, simbolul dolarului sau sigla BMW. Cocalarii spun că doar astfel vor renunţa să se mai pozeze cu bancnote străine, cum fac în prezent.

“Noi, cocalarii, precum se ştie, promovăm euro și dolarii, nu leii. Dar, dacă leii vor arăta cum vrem noi, promitem să ne pozăm de aici încolo doar cu teancuri de lei. Bonus, la chefurile de manele vom arunca cu lei, nu cu euro. Promovare mai bună pentru moneda naţională nu există”, susţine Manuel Rotaru, rege neîncoronat al cocalarilor din Teleorman.

Mugur Isărescu a respins însă petiţia cocalarilor, având dubii în privinţa semnăturilor ataşate. “Cred că erau doar 2-3 semnături cât de cât normale, în rest doar mii de X-uri şi amprente de deget. Probabil, o glumă făcută de nişte preşcolari, nu pot să-mi pierd timpul cu aşa ceva”, a reacţionat guvernatorul BNR.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
17 noiembrie 2013 22:11

Alte articole

Vezi mai mult