Recentele migrări de membri din PSD spre Pro România n-au rămas fără reacții. Cea mai ambiguă și care naște mari semne de întrebare este declarația lui Codrin Ștefănescu. Sătul de atitudinea bleagă, de-a dreptul flască adoptată până acum, secretarul general al PSD s-a învârtoșat brusc, parcă sfidând temperaturile scăzute care, se știe, nu-i sunt niciodată favorabile.

codrin_stefanescu_fara_urechi.jpg Întrebat de un reporter care este poziția sa, Codrin Ștefănescu a clipit de mai multe ori din proverbialul său ochi și a dat un răspuns laconic și misterios: „Băga-m-aș în partidul lui Ponta, azi și mâine!”. Unii analiști politici au văzut în aceste vorbe dovada clară că în PSD situația într-adevăr e groasă, ba chiar mai groasă decât lungă, de vreme ce până și cel mai devotat slugoi al lui Dragnea pare să ia serios în calcul o ejectare a sa din partid spre Pro România, și încă una precoce, de pe-o zi pe alta. Sunt și voci mai precaute, care consideră declarația o amenințare voalată, scârbavnicul membru PSD fiind gata oricând să se măsoare cu un eventual omolog al său de la Ponta, să vadă care din ei e mai mare, mai tare și rezistă mai mult.

Alții au mers și mai departe, întrezărind chiar o confruntare fizică Ștefănescu-Ponta. Conform lor, Codrin se visează mărindu-și capacitățile fizice cât poate el de mult, chiar și cu ajutorul medicamentației, pentru a-l lovi în timpul mersului „ca din întâmplare” pe Ponta peste genunchi, cunoscut punct nevralgic al acestuia de când juca baschet. Până la urmă, încercând să mai elibereze din presiunea acumulată, Liviu Dragnea a intervenit personal. Pentru a-și arăta susținerea, stăpânul PSD a dat mâna repetat și energic cu Codrin Ștefănescu, ocazie cu care, spun martorii, secretarul PSD s-a mai înmuiat.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Harald | Wednesday, 30.01.2019 14:53 Politic

National Cinematografic