Codul bunelor maniere, atacat la CCR pentru că îi discriminează pe nesimțiți

Mai multe asociații de cocalari, nesimțiți și absolvenți de studii superioare au atacat la Curtea Constituțională noua formă a Codului Bunelor Maniere, pe motiv că îi discriminează pe nesimțiți. Printre aceștia s-a numărat și Avocatul Poporului, care a invocat dreptul constituțional de a fi slugă guvernamentală indiferent de funcție.

„Codul bunelor maniere introduce o serie de restricții și de formulări care încalcă dreptul la demnitate umană, atât de garantat de Constituție. Este incorect și asigură un fel de dezavantaj să numești pe cineva nesimțit doar pentru că-și șterge mucii de fața de masă. Această formă de categorisire socială nu face decât să adâncească și mai mult falia între bogați și săraci, între cei care au avut mai multe șanse la educație și cei care nu”, se arată în contestația depusă la CCR.

În dezbatere a intervenit și lătrăul guvernamental Csaba Astalosz, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care după ce a întrebat dacă are voie să vorbească și a cerut să i se dea un ochi liber la zgardă, a avut un discurs edificator în care a demonstrat că oricine critică pe cineva pentru un comportament neplăcut, sau poate chiar criminal în societate, face o crimă la fel de mare ca cel care a comis fapta.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

19 septembrie 2020 13:09
Citește mai mult despre: ccr discriminare

Alte articole

Vezi mai mult