Condiţii ideale de pelerinaj! CFR introduce vagoane capelă pentru cursele de duminică

Un proiect comun CFR-Patriarhie oferă în sfârşit românilor şansa de a se reculege religios chiar şi în tren, după introducerea unor vagoane-capelă. Potrivit Patriarhiei, numărul pelerinajelor CFR poate creşte simţitor, la fel şi încasările ambelor instituţii.

„Fiecare garnitură care circulă duminica va avea un vagon-capelă, care va înlocui vagonul-restaurant, sau vagonul poştal. Vagonul capelă va fi dotat cu un preot ceferist, care va purta o uniformă disctinctă, respectiv o combinaţie cu chipiu şi anteriu”, susţine mândru Patriarhul Daniel.

Acesta a mai declarat că oricum duminica e ziua Domnului, iar consumul de alimente nu e recomandat în trenuri, singura hrană acceptată de biserică fiind sfânta cuminecătură.

Potrivit Patriarhului Daniel, noul tip de pelerinaj, numit Drumul de Fier al Credinţei, le poate oferi românilor plăcerea de a transforma întârzierile CFR în clipe infinite de extaz teologic.

Patriarhul le mai atrage atenţia românilor la falsele pelerinaje, amintindu-le creştinilor că dacă li se taie chitanţă înseamnă că pelerinajul nu e ortodox.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Ionut
24 octombrie 2013 02:10

Alte articole

Vezi mai mult