Lupta anticorupţie va fi de acum încolo mult mai uşoară! Un proiect de modificare a Constituţiei, potrivit căruia urmărirea penală va putea fi declanşată şi de Cătălin Tolontan, a fost înaintat astăzi Parlamentului de către Cătălin Tolontan.

tolontan_ancheta_gsp_urmarire.jpg
“Simplificând procesul, justiţia are foarte mult de câştigat. În loc să aşteptăm după procurori, avize şi dosare, o simplă anchetă GSP semnată Tolontan ar putea trimite marii corupţi direct la tribunal”, a declarat Decebal Popescu, membru al Comisiei juridice. “Cel mai probabil, modificarea va fi acceptată, pentru că Tolontan s-a uitat foarte urât la câţiva parlamentari atunci când le-a înaintat-o.”

Pentru ca noile prevederi să respecte normele democratice, ocupantul funcţiei de Cătălin Tolontan va fi ales de populaţie, pentru o perioadă de 5 ani, dintre jurnaliştii de investigaţie români. “Sigur, acest scrutin va fi mai degrabă o formalitate, pentru că nu avem alţi jurnalişti de investigaţie în afară de Cătălin Tolontan”, a adăugat Popescu, vizat şi el de o anchetă recentă a lui Cătălin Tolontan pentru Gazeta Sporturilor.


Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Wednesday, 25.11.2015 16:12 Politic

National Cinematografic