Constituţia se modifică! Urmărirea penală poate fi începută şi de Tolontan, pe baza unei anchete GSP

Lupta anticorupţie va fi de acum încolo mult mai uşoară! Un proiect de modificare a Constituţiei, potrivit căruia urmărirea penală va putea fi declanşată şi de Cătălin Tolontan, a fost înaintat astăzi Parlamentului de către Cătălin Tolontan.

“Simplificând procesul, justiţia are foarte mult de câştigat. În loc să aşteptăm după procurori, avize şi dosare, o simplă anchetă GSP semnată Tolontan ar putea trimite marii corupţi direct la tribunal”, a declarat Decebal Popescu, membru al Comisiei juridice. “Cel mai probabil, modificarea va fi acceptată, pentru că Tolontan s-a uitat foarte urât la câţiva parlamentari atunci când le-a înaintat-o.”

Pentru ca noile prevederi să respecte normele democratice, ocupantul funcţiei de Cătălin Tolontan va fi ales de populaţie, pentru o perioadă de 5 ani, dintre jurnaliştii de investigaţie români. “Sigur, acest scrutin va fi mai degrabă o formalitate, pentru că nu avem alţi jurnalişti de investigaţie în afară de Cătălin Tolontan”, a adăugat Popescu, vizat şi el de o anchetă recentă a lui Cătălin Tolontan pentru Gazeta Sporturilor.


Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
25 noiembrie 2015 17:12

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult