Copiii vor putea fi botezaţi doar îmbrăcaţi în costumaşe de scafandru

O nouă normă europeană a intrat în vigoare de la 1 ianuarie: botezul copilului se va putea face de către preoţi doar dacă micuţii vor purta costumaşe de scafandru. Măsura este menită să evite situaţiile în care copilaşii au fost efectiv traumatizaţi de către preoţi, care i-au scufundat în cristelniţă de parcă ar fi fost bolovani.

Măsura este considerată binevenită de către părinţi, dar mai ales de către preoţi. Părinţii, pentru că astfel stau liniştiţi în timpul ritualului, iar preoţii pentru că li s-a oferit o nouă oportunitate de a scoate bani de pe urma credincioşilor. Mai exact, preoţii acceptă exclusiv costumaşe închiriate de la biserica unde se efectuează botezul. În biserici au apărut deja afişe care anunţă că micuţii care vin cu costumaşe de scafandru închiriate sau cumpărate din altă parte nu pot beneficia de taina sfântului botez.

În acest sens, Patriarhul Daniel se află în negocieri avansate cu o firmă din Franţa care produce costume de scafandru, cu care urmează să semneze, pe o sumă frumuşică, un contract de exclusivitate. Firma va produce pentru BOR costumaşe pentru toate gusturile credincioşilor, de la cele placate cu aur şi sclipici, pentru părinţii cocalari, până la costumaşele simple, pentru părinţii decenţi.

Scris de Calin
6 ianuarie 2012 13:01

Alte articole

Vezi mai mult